Ett Konsultbolag i Malmö & Stockholm

B3 Kodify AB är ett konsultbolag i Malmö, men som också finns i Stockholm sedan den 1:a oktober 2023 och som arbetar över hela Stockholms och Öresundsregionen, ja till och med över hela världen om det ges tillfälle. Vi strävar efter att våra konsulter ska arbeta med den mest moderna tekniken och arbetsmetoderna. Cloud-teknologier inom AWS, Azure och GCP och metoder som DevOps ligger oss därför varmt om hjärtat. När det kommer till Management så kan våra projektledare både jobba med klassisk projektledning, men även jobba agilt med t.ex. Scrum eller SAFe.

Vårt mål är att ha de mest nöjda medarbetarna och de nöjdaste kunderna. Vår strategi för detta är helt enkelt att försöka lyssna på dem. Om vi inte lyssnar på vad våra kollegor och anställda säger så kommer vi till sist att tappa dem. Därför ser vi det som en självklarhet att när vi anställer någon så är det för att vi tycker hen passar in bra i gänget och på Kodify.

Det finns säkert över 100 konsultbolag i Malmö och då undrar du säkert varför du ska välja just B3 Kodify? Vi sätter våra medarbetare i första rummet, ja, framför våra kunder. Det är ju så väldigt enkelt att förklara varför vi gör så. Har vi inga konsulter, så kan vi inte hjälpa våra kunder.

Men varför ännu ett konsultbolag i Malmö?

Det finns som sagt många konsultbolag i regionen, men jag tycker att det finns utrymme för ännu ett. Att starta Kodify har länge varit en dröm för mig och när jag nu fick chansen att stärka B3 Consulting Group med att bygga ett nytt konsultbolag i Malmö så var svaret väldigt enkelt.

Att satsningen ska bygga på ett fokus inom Cloud och DevOps kändes också naturligt. Detta är framtiden inom systemutveckling och vi vill att våra konsulter ska ha ett fokus på det som är långsiktigt och modernt. Givetvis behöver man ha en solid grund och kompetens som systemutvecklare och hantera klassiska programmeringsspråk som t.ex. Java, C# eller C++. En grund i traditionell programmering med en modern touch av tekniker som till exempel React, Angular eller varför inte Golang.

Vi är ett härligt gäng som drivs av och brinner för det vi gör. Tillsammans är vi ett team av entusiastiska kollegor som har en målsättning att leverera ett mervärde till våra kunder och få dem att utvecklas tillsammans med oss inom systemutveckling och management. Vi kan erbjuda våra experter att jobba på plats ute hos kund eller inhouse hos oss i ett distans-åtagande. Vi växer tillsammans genom att vi kontinuerligt hjälper varandra, kompetensutvecklar oss och har kul ihop. Vi vill se våra konsulter utvecklas och bli delaktiga i vår gemensamma resa. På Kodify hjälps vi åt vare sig det handlar om teknik eller andra utmaningar. Vi finns där för att tillsammans utvecklas – som bolag men även som individer.

Kodify jobbar tillsammans med B3’s andra konsultbolag i Malmö och regionen. Genom detta och ett stort nätverk av partners kan vi nå fler kunder och hjälpas åt att bli ett av de bästa konsultbolagen i Malmö.

Vi är B3 Kodify – en del av B3 Consulting Group

B3 Consulting Group är ett av Sveriges snabbast växande konsultföretag inom IT och management. Den starka företagskulturen präglas av kundfokus, entreprenörskap och konsulternas ständiga utveckling. Idag är vi 800+ medarbetare och omsättningen 2022 uppgick till 1 151 MSEK. B3 är strategisk partner till flera av Sveriges större företag och organisationer. Tillsammans utforskar vi digitaliseringens möjligheter både inom innovation och effektivisering. Vi levererar hela projekt- och funktionsåtaganden med team av erfarna specialister, eller tar olika specialistroller i uppdragsgivarens organisation.

Hos B3 möter du konsulter med både erfarenhet och förmåga att leda större förändringsprojekt. Vi fokuserar därför vår rekrytering på medarbetare med minst tio års erfarenhet. Det betyder att varje ny medarbetare bidrar med kompetens, erfarenhet och ambitioner – och inte minst med sitt personliga nätverk.

Vår filosofi

B3 Consulting Group startade 2003 under namnet B3IT. Målet var att bli Sveriges bästa IT-konsultbolag för våra uppdragsgivare, för våra konsulter och för våra investerare. En ambition vi hållit fast vid genom åren.

B3 har en tydlig profil; erfarna medarbetare med helhetssyn och drivkraft. Experter som älskar att lösa problem, fånga nya idéer och genomföra kloka strategier. Med erfarenhet från många olika projekt är det helt enkelt lättare att förstå vad som behöver göras och hur det ska gå till. För B3 är tillväxt ett medvetet vägval och varje medarbetare som kommer in bidrar med kompetens, erfarenhet, ambition och nätverk.

Vår medarbetarfilosofi är enkel, vi litar på varandra. Här råder stor individuell frihet vad gäller tid, uppdragsinriktning och kompetensutveckling. Vi månar om en levande företagskultur som inte bara bjuder på utmaningar, utveckling och uppmuntran utan även en kul tid tillsammans. Vi vet att passion, metoder och förmåga är det som till slut avgör resultatet.

Konsultbolag i Malmö – B3 Kodify AB

Kodify är en del av B3 Consulting Group som driver ca 25 dotterbolag och B3 Kodify är ett av dem. När man pratar om konsultbolag i Malmö så har B3 Consulting Group inte mindre än 6 stycken som arbetar på den skånska marknaden. Det är B3 Kodify, Healthtech, Indes, Network, Skilled och Healthcare. Alla vi arbetar tillsammans och totalt är vi ca 100 personer. B3 Kodify är det nyaste av B3’s konsultföretag i Malmö som startades under Q2 2020. Bilden visar Sverre Bjerkeli som är tf koncern-VD på B3 Consulting Group sedan 2023.

Lite om vårt fokus – DevOps & DevSecOps

På Kodify har vi konsulter inom olika områden som t.ex. systemutveckling och systemadministration, gärna med någon cloud-plattform i sin verktygslåda. Som tidigare nämnts är det de klassiska programmeringsspråken som fortfarande är de mest gångbara ute hos våra kunder, men vi ser också att de moderna uppstickarna (GO och React som exempel) tar plats där ute. När det kommer till den administrativa sidan så är det Windows och Linux vi jobbar med. Men inte nog med att vi måste ha de bästa utvecklarna och administratörerna i stan, de ska ju kunna arbeta enligt DevOps också. Om du inte riktigt vet vad det innebär, så kommer här en kort beskrivning:

”DevOps är en samling av arbetssätt som kombinerar mjukvaruutveckling (Dev) och IT-Operations (Ops). Detta gör man med målsättningen att korta ned tiden för systemutvecklingens livscykel och att kontinuerligt kunna leverera nya releaser med högre kvalité”

För att lista några punkter som man oftast vill inkludera när man tänker DevOps:

Coding – kodutveckling och granskning, verktyg för hantering av källkod, sammanslagning av kod
Building – (CI) verktyg för kontinuerlig integration, byggstatus
Testing – (CT) automatiska testverktyg som ger snabb feedback
Packaging – artefaktförvar, stage/test -installation av applikationer före produktionsinstallation
Releasing – (CD) change management, release-godkännanden, release-automatisering
Configuring – infrastrukturkonfiguration och -hantering, infrastruktur som kodverktyg
Monitoring – applikationsprestanda, slutanvändarupplevelse
Infrastruktur – Infrastructure as Code, eller IaC, tar dig ett steg närmre DevOps och från det gamla traditionella Operations-tänket.
Genom att få in detta i samma utvecklingsteam så slipper du det traditionella slitet och bråket mellan utvecklings och operations -avdelningarna. Du får också ett snabbare och mer kvalitativt resultat som kommer att spara tid och pengar för företaget. På Kodify kan du få hjälp med att bygga ett team av DevOps-kompetens. Det kan vara helt uppbyggt av konsulter, eller bara delvis. Vi hjälper era anställda att anamma dessa metoder och ser till att ni snabbt kommer på banan med ert nya vassa DevOps-team. Det finns några konsultbolag i Malmö och Stockholm som jobbar med detta, men Kodify är det bolaget som har störst fokus.

Lite om vårt fokus – Cloud

Vårt fokus på Cloud sträcker sig över hela spektrat. B3 Consulting Group är partners med både Microsoft och Amazon och vi är i startgroparna med Google. Men vad är det man menar när man säger ”Cloud”? Det är ju ganska mycket som ryms inom dessa ramar.

Allt detta ryms inom ramen för vad man kan göra med Cloud. Inom kort kommer vi att utveckla ännu mer om vad detta innebär. Detta tillsammans med vårt DevOps-fokus och med en tyngd på systemutveckling gör oss till ett av få konsultbolag i Malmö som kan leverera hela konceptet.

Det finns ju andra konsultbolag i Malmö som har liknande kompetens men då är den mer utspridd och inte nischad på det sätt som hos B3 Kodify. Vi vill kunna stötta våra kunder med teknik och kompetens för att klara framtidens krav och vi vill att våra konsulter ska ligga i framkant när det kommer till att ha rätt kompetens.